Kirjoituskilpailuja 2018

Päivitetty 13.01.2018 [kilpailujen lisääminen]

Kirjoituskilpailuja järjestetään tasaisin väliajoin pitkin vuotta. Kilpailut toimivat kirjoittajalle hyvänä välipalana ison projektin keskellä tai haastavat lähettämään valmiita tekstejä eteenpäin.

Kokosin alle Suomen tärkeimpiä ja suurimpia kirjoituskilpailuja vuodelle 2018 sekä linkit osallistumisohjeisiin. Alla olevat tiedot on kerätty suoraan järjestäjien nettisivuilta, joten muista aina tarkistaa yksityiskohtaiset kilpailusäännöt sekä osallistumisohjeet järjestäjien omilta sivuilta ennen tekstien lähettämistä. Jälkisanat-blogi ei ole vastuussa kilpailuista.

Katso täältä Jälkisanat-blogin kootut ohjeet kirjoituskilpailuihin osallistumiseen.

Onnea matkaan! 🙂

Proosa

J. H. Erkon kirjoituskilpailu (alle 30-vuotiaat)

 • deadline: 31.1.2018
 • laji: lyhytproosa
 • pituus: ”Tekstien lukumäärää ei ole rajoitettu. Jury saa parhaan  yleiskuvan  vähän laajemmasta tekstivalikoimasta.”
 • palkinnot: 1. sija 2 500 e, 2. sija 1 700 e ja 3. sija 1000 e. Lisäksi jaetaan kunniamainintoja.
 • lisätiedot: J. H. Erkko (http://erkonkilpailu.net)

J. H. Erkon kirjoituskilpailu järjestetään jo 62. kerran. Tänä vuonna tekstin lajina on lyhytproosa ja osallistua voi vuonna 1988 tai sen jälkeen syntyneet kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet esikoisteosta. Kilpailun tuomaristossa ovat kirjailija, novellisti Maritta Lintunen, kirjailija Karo Hämäläinen ja kriitikko, fil.lis. Pirkko Heikkinen.

Voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja palkinnot jaetaan toukokuussa 2018.

Kirjoituskilpailu uusille novelleille (novellikokoelma)

 • deadline: 28.2.2018
 • laji: vapaa
 • pituus: novellikokoelma (kokonaispituus min. 35 000 sanaa; yli 160 liuskaa 2:n rivivälillä ja fonttikoolla 12)
 • palkinto: Kunniamaininta 5 parhaalle sekä novellien/novellikokoelman julkaisu.
 • lisätiedot: Kustannus Aarni (http://kustannusaarni.fi/novellikilpailu2018/)

Kustannus Aarni julkistaa kirjoituskilpailun alkaneeksi, missä etsitään etsitään ’suomenkielistä suorasanaista kaunokirjallisuutta’ novellikokoelman muodossa. Kustannus Aarni pyrkii kilpailun avulla parantamaan novellin asemaa suomalaisessa kirjallisuudessa, sillä heidän mukaansa: ’Novelli on parhaimmillaan tiiviin muodon ja kirkkaan ajatuksen mestarinäyte’.

Kokoelma ja sen kaikkien yksittäisten novellien on oltava ennalta julkaisemattomia (koskee myös antologioita). Yksittäinen novelli saa olla kuitenkin julkaistu painetussa lehdessä tai kuukausijulkaisussa, blogissa tai vastaavassa verkkojulkaisussa sekä e-kirjana.

Palkitut kirjoittajat julkaistaan Aarnin verkkosivuilla sekä mediatiedotteessa 1.8.2018. Voittajat sekä voittajateos julkistetaan Turun kirjamessuilla 2018.

Opin elääkseni – elän oppiakseni

Keravan Opisto täyttää 70 vuotta ja järjestää sen tiimoilta kaikille avoimen kirjoituskilpailun. Kilpailuun voi osallistua runolla tai lyhyellä tarinalla, ja teemana on elinikäinen oppiminen. Kilpailun esiraati valitsee parhaat tekstit, joista Virpi Hämeen-Anttila valitsee voittajan.

Voittaja julkistetaan Keravan Opiston 70-vuotisjuhlilla 24.4. klo 18-20.

Ilmastonmuuttajat (huom! vain 13-29 -vuotiaat) UUSI!

 • deadline: 10.5.2018
 • novelli tai lyhytproosa
 • aihe: ilmastonmuutos
 • pituus: max. 15 liuskaa
 • kaksi kilpailusarjaa:
  • 13–17-vuotiaat
  • 18–29-vuotiaat.
 • palkinnot: molempien sarjojen 3 parasta palkitaan seuraavasti: 1. sija 500e , 2. sija 250 ja 3. sija 100 euroa. Lisäksi Nuoren Voiman Liitto julkaisee sijoittuneet tekstit verkkosivuillaan syksyllä 2018.
 • lisätietoa: Ilmastomuuttujat (http://ilmastonmuuttajat.fi/kilpailu/)

Nuoren Voiman Liitto yhdessä Allianssin, Greenpeacen, Ilmasto.nyt-opintokokonaisuuden ja Ilmastokanava-hankkeen kanssa järjestää ilmastoaiheisen kirjoituskilpailun. Kilpailussa on kaksi sarjaa, ja kilpailuun voi osallistua 13-29 -vuotiaat, jotka eivät ole julkaisseet kirjallista teosta. Antologiat ja omakustanteet eivät ole este osallistumiselle.

Kilpailun tuomareina toimivat toimittaja Hanna Nikkanen sekä kirjailija-toimittaja Elina Hirvonen, ja kilpailun suojelijana kirjailija Aleksi Delikouras. Nuoren Voiman Liiton toiminnanjohtaja Laura Serkosalo:n mukaan ”Kilpailun tavoitteena on kannustaa nuoria pohtimaan ilmastoaiheita ja rohkaista toimintaan ahdistumisen sijaan.”

Voittajiin ollaan yhteydessä 30.6. mennessä. Voittajat julkistetaan elokuussa 2018 Runokuu-festivaalilla.

Tietokirjallisuus

Tällä hetkellä ei menossa olevia kilpailuja.

Näytelmät

Tällä hetkellä ei menossa olevia kilpailuja.

Runot ja aforismit

Tällä hetkellä ei menossa olevia kilpailuja.

Elokuvakäsikirjoitukset

Film freeway (jatkuvasti käynnissä olevia kilpailuja)

FilmFreeway-sivuston kautta voi osallistua elokuvakäsikirjoituskilpailuihin maailmanlaajuisesti (mm. lyhytelokuvat, TV-sarjat, kokoillan elokuvat sekä monipuolisesti sarjoja eri genreille). Osallistumismaksut vaihtelevat $10-100 välillä ja palkinnot $100-$50 000. Osallistua voi vain englanninkielisellä käsikirjoituksella.

Mainokset

31 kommenttia artikkeliin ”Kirjoituskilpailuja 2018

 1. Kiitos tästä kirjoituskilpailukoosteesta! Löysin tämän postauksen sattumalta joulukuussa ja olen sen jälkeen säännöllisesti käynyt katsomassa 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Hei! Proosan mielenterveys kilpailun linkki ei toiminut :/ Tiedätkö onko koko sivusto nurin kun en saanut sitä auki mitään kautta? Ihanaa, että joku tekee tällaisia koosteita kilpailuista, niin ei tarvitse montaa nettisivustoa aukaista kerralla!
  Hyvää loppusyksyä! ❤

  Tykkää

  1. Sivusto ei näytä toimivan lainkaan… Tutkailen tilannetta. Näyttäisi vähän siltä, että heidän sivustonsa on alhaalla 😦 Kiva kun ilmoitit viasta ja mukavaa syksyä myös sinulle! 🙂

   Tykkää

  1. Hei Sini! Kiitos paljon, lisään linkin kilpailuun :). Lähetin myös Ibby Finlandin puheenjohtajalle viestiä sivuston tilasta, mutta en ole saanut vielä vastausta.

   Tykkää

 3. Heippa,

  Tuossa J.H. Erkon kohdalla on tällä hetkellä hämäävästi kun on (alle 30-vuotiaat) ja sitten myöhemmin ” osallistua voi vuonna 1988 tai sitä ennen syntyneet kirjoittajat”. Tuossa pitäis varmaan lukea sitä nuoremmat tai sen jälkeen syntyneet.

  Kiitos kauheasti, että jaksat tätä päivittää, käyn aina tarkistelemassa, että onko tänne jotain kivaa tullut, jos vaikka uskaltaisi enemmän johonkin jo osallistua!

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei Ringa,

   Aivopieruhan tekstiin oli pääsyt. Kiitos, kun huomautit 🙂 Virhe on nyt korjattu.

   Kiva kuulla, että sivu on hyödyllinen. Osallistu vaan rohkeasti kilpailuihin, koskaan ei tiedä miten elämä voi yllättää.

   Inspiraatiota ja kivoja päiviä! 🙂

   Tykkää

  1. Hei Maija!

   Kiva kuulla, että sivustosta on ollut hyötyä. Tällä hetkellä näyttää valitettavasti kovin hiljaiselta kirjoituskilpailujen suhteen, joten siksi tämäkään sivu ei ole juuri päivittynyt. Kulunut vuosi on ollut erityisen vilkas, joten ei ole ihme, että vuoden loppua kohti on hiljentynyt. Uskon kuitenkin kevään tuovan jälleen monia kiinnostavia kilpailuja.

   Onnea kilpailuihin ja inspiraatiota kirjoittamiseen! 🙂

   Tykkää

 4. Kiitos, Mariia, että olet löytänyt kirjoituskilpailuja sivustollesi. Löysin tämän sivuston, kun googletin kirjoituskilpailuja 2018. Myös lehdet ja erilaiset yhdistykset järjestävät kirjoituskilpailuja, joista tieto ei välttämättä kiiri kirjoittajille. Ohjaan kirjoittajaryhmiä eri puolilla Suomea. Olen kokenut, että kirjoituskilpailujen kautta kirjoittajaryhmissä mukana olevat ihmiset tarvitsevat teksteilleen kanavia ja innostuvat, kun on jokin aihepiiri tai teema, josta voi laatia tekstin. Pidäthän voimassa tämän sivuston. Kiitoksin
  pirkko B-S

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s